gastroenterologie (1)

DR. POPESCU ELENA

MEDIC PRIMAR MEDICINA INTERNA ȘI GASTRO-ENTEROLOGIE

Doctor in Stiinte Medicale

Competenta ecografie generala

Consultatii cu plata

Vezi doctor

Ce facem atunci cand apar probleme de digestie, disconfort abdominal, tulburari de tranzit, ce ne impiedica sa mentinem aceasta stare de bine si ne afecteaza activitatea zilnica? Multi dintre noi au experimentat cel putin o data in viata aceste probleme, mai ales in ultimele decenii, cu atat de multi factori favorizanti: poluare, produse alimentare procesate, stres, suprasolicitare psihica sau fizica.

Un prim pas este efectuarea unui consult gastroenterologic.

Gastroenterologia este o ramura medicala in continua dezvoltare, care se ocupa cu prevenirea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor tubului digestiv si a organelor anexe. Tubul digestiv este format din esofag, stomac, intestin subtire si intestin gros, iar organele anexe sunt ficatul, pancreasul, vezica biliara. Toate acestea formeaza sistemul digestiv, responsabil de digestia si absorbtia alimentelor consumate, cat si de detoxifierea organismului prin evacuarea reziduurilor neasimilate.

Cand este necesar un consult de gastroenterologie?

Este important sa ne adresam unui medic specialist gastronterolog in momentul in care apar semne sau simptome digestive suparatoare si/sau persistente, cum ar fi:

  • Dureri abdominale acute sau cronice care afecteaza calitatea vietii;
  • Greata persistenta sau varsaturi alimentare;
  • Dificultate sau durere la inghitire, senzatia de corp strain la nivelul gatului;
  • Durere sau arsura retrosternala, regurgitatii, senzatie de revenire a continutului alimentar inghitit inapoi in cavitatea orala;
  • Tulburari de tranzit acute sau cronice: diaree, constipatie, alternanta acestora;
  • Mirosul neplacut al gurii (halena), gust acru/amar ce persista sau deranjeaza;
  • Sangerare digestiva: varsaturi cu sange proaspat sau cu aspect de “zat de cafea”, sangerari rectale cu sange rosu, inchis la culoare sau scaun negru;
  • Marirea de volum a abdomenului;
  • Schimbarea culorii tegumentelor: aspectul palid al pielii poate fi un indicator al anemiei, iar aspectul galben un indicator al icterului;
  • Starea de oboseala severa, scadere marcata in greutate, asociate cu unul din simptomele de mai sus.
  • Daca pacientul a avut o prima evaluare prin medicul de familie sau un alt medic specialist si a efectuat analize de sange sau de scaun, este indicat un consult gastroenterologic cand exista modificari ale hemoglobinei serice (anemie), modificari ale testelor hepatice (transaminaze – TGO si TGP, fosfataza alcalina, GGT, bilirubina totala si bilirubina directa), prezenta virusurilor hepatice B si C, test de hemoragii oculte pozitiv, antigen Helicobacter Pylori pozitiv.
  • De asemenea, si in absenta simptomelor, este indicat un screening pentru cancer colorectal peste varsta de 50 de ani, mai ales daca pacientul are un istoric familial cu aceasta patologie. Medicul gastroenterolog va efectua un plan de investigare si va va sfatui in aceasta privinta.

Preturi servicii gastro-enterologie

DenumireCost
Consultatie330 RON
Control (include interpretarea analizelor)200 lei
Ecografie abdominala totala330 lei
Ecografie abdominala inferior200 lei
Ecografie abdominala superior220 lei
Pachet Consult + Ecografie abdominala totala550 lei

* Prețurile afișate pot suferi modificari fara un anunt prealabil