Analize medicale
Program recoltari analize de laborator: 08:00 – 12:00 (LUNI – VINERI)
In parteneriat cu laboratorul Synevo, efectuam peste 2000 de analize medicale diferite de laborator precum hematologie, chimie, alergologie, citologie genetica, etc.
Recoltarea pentru analizele medicale in Clinica MedIF se face in conditii de maxima igiena si siguranta. Suntem, mai mult ca oricand, atenti la toate detaliile, in asa fel incat sanatatea ta sa fie protejata.
Astfel, pe langa igienizarea exemplara a spatiilor noastre si asigurarea materialelor dezinfectante si de unica folosinta pentru pacientii nostri, ne asiguram ca petreci un timp de asteptare cat mai scurt posibil si avem in vedere toate masurile necesare pentru siguranta ta. Nu amana analizele medicale! Depistarea la timp a oricarei probleme de sanatate este importanta!
Pachete Speciale Clinica MedIF
Pachet Screening Copii
Testele cuprinse în profilul de analize copii reprezinta analizele de baza ce trebuie efectuate regulat copiilor, pentru a afla daca acestia se dezvolta armonios sau se confrunta cu anumite probleme sau carente ce pot afecta o dezvoltarea armonioasă.
Specimen recoltat: sânge venos
Pregătire pacient: a jeun (pe nemâncate)
Pentru interpretarea analizelor, va recomandam o programare la Pediatrie.
320 lei
Pachet Screening Copii
- Hemograma cu form. leucocitara, Hb,Ht,indici
- Glucoza
- Creatinina serica
- Proteina C reactiva (CRP)
- Uree serica
- Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)
- Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)
- Fier seric (sideremie)
- Calciu seric
- Magneziu seric
- Sodiu seric
- Potasiu seric
- Antistreptolizina O (ASLO)
- Examen coproparazitologic
- Urina biochimie si sediment
*analize efectuate de laboratoarele Synevo, in parteneriat cu MedIF (recoltare in cadrul clinicii noastre)
230 lei
Pachet Screening Adulti
- Hemograma cu form. leucocitara, Hb,Ht,indici eritrocitari
- Glucoza
- Uree serica
- Creatinina serica
- Colesterol Total
- Trigliceride
- Colesterol HDL
- Colesterol LDL
- Urina biochimie si sediment
- Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)
- Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST)
*analize efectuate de laboratoarele Synevo, in parteneriat cu MedIF (recoltare in cadrul clinicii noastre)
Pachet Screening Adulti
Testele din profilul de analize adulti pot identifica afecțiuni, precum anumite boli cardiovasculare, renale, hepatice, identificarea precoce a diabetului și a predispoziției către obezitate.
Specimen recoltat: sânge venos
Pregătire pacient: a jeun (pe nemâncate)
Pentru interpretarea analizelor, va recomandam o programare la Medicina Interna.
Consultatie decontata cu bilet de trimitere.
Profil glanda TIROIDA
Cu ajutorul profilului afecțiuni tiroidiene poți depista afecțiuni cum ar fi: hipertiroidismul (creșterea anormală a activității metabolice a glandei endocrine), hipotiroidismul și tiroiditele.
Fluctuațiile de greutate, stările de iritabilitate sau palpitațiile sunt doar câteva dintre simptomele afecțiunilor tiroidiene. Medicii MedIF au pregătit un profil pentru evaluarea tiroidei.
Profilul afectiuni tiroidiene poate fi efectuat atât de femei, cât și de bărbați, cuprinde următoarele teste:
- TSH (Hormon de stimulare tiroidiană) recomandat în diagnosticul afecţiunilor tiroidiene, diagnosticul diferenţial al afecţiunilor axului hipotalamo-hipofizo-tiroidian;
- FT4 (Tiroxina liberă) determinarea FT4 are avantajul de a fi independentă de concentraţia şi proprietăţile de legare ale proteinelor care transportă tiroxină, corelându-se astfel fidel cu statusul clinic al pacientului.
- Anti-TPO (Anti-tiroidperoxidaza) recomanat în diagnosticul diferenţial între hipotiroidism şi tiroidite autoimune.
Specimen recoltat: sânge venos;
Pregătire pacient: à jeun (pe nemâncate)
Pentru interpretarea analizelor, va recomandam o programare la Endocrinologie.
Consultatie decontata cu bilet de trimitere
153 lei
PROFIL GLANDA TIROIDA
- TSH ( Hormon de stimulare tiroidiana )
- FT4 ( Tiroxina libera )
- Anti-TPO (Anti – tiroidperoxidaza)
*analize efectuate de laboratoarele Synevo, in parteneriat cu MedIF (recoltare in cadrul clinicii noastre)
- Urina biochimie si sediment
- Albuminurie – raport albumina/ creatinina
- Rata filtrării glomerulare (eGFR)
- Creatinina serica
Profil afectiuni Renale
Bolile renale nu sunt deloc rare, au cauze diverse si determina complicatii care afecteaza starea generala a sanatatii. Nu prezinta simptome specifice, cel putin in primele stadii, dar pot fi detectate usor, prin niste teste simple, necostisitoare, nedureroase. Mai important, chiar daca uneori nu pot fi complet vindecate, evolutia lor poate fi tinuta sub control.
Pregătire recoltare:
Pentru recoltarea sângelui: à jeun (pe nemâncate);
Recoltarea pentru examenul de urină se face din prima urină de dimineață, jetul mijlociu, după o prealabilă toaletă locală.
Pentru interpretarea analizelor, va recomandam o programare la Urologie.
Consultatie decontata cu bilet de trimitere
Pregatirea pentru analizele de sange
Pentru a nu influenta rezultatele unor analize (spre exemplu, glicemia, colesterolul sau trigliceridele), recoltarea sangelui se face in cursul diminetii, pe stomacul gol. Aceasta inseamna ca pacientul evita consumul de alimente si de lichide (de exemplu, lactate, sucuri, cafea) cu cel putin 12 ore inainte de prezentarea la centrul de recoltare.
Atentie! Unele analize necesita pregatire speciala; asadar, recomandam pacientilor nostri sa se pregateasca pentru acestea dupa ce au obtinut in prealabil sfatul medicului.
Recoltarea urinei
Urina se degradeaza rapid odata ce paraseste organismul uman; astfel, ea trebuie adusa la centrul de recoltare proaspata sau daca a fost pastrata in conditii corespunzatoare, la rece, in functie de indicatiile medicului.
Folositi recipientele corecte pentru fiecare tip de analiza medicala (recipientele pentru sumar de urina sunt diferite de cele pentru urocultura, de exemplu) si luati toate masurile necesare pentru a evita contaminarea (asigurati igiena personala riguroasa inainte de recoltare; in cazul femeilor, se evita recoltarea urinei in perioada menstruala sau se foloseste un tampon intravaginal).
Solicitati sfatul medicului dumneavoastra pentru a asigura o recoltare corecta. Aduceti recipientele etichetate cu data si ora recoltarii si numele complet al pacientului.
Coprocultura si examen coproparazitologic
In functie de recomandarile medicului, recoltarea pentru coprocultura si examen coproparazitologic se face in momentul in care scaunul este disponibil, si se urmareste prelevarea de material fecal din zone diverse ale scaunului. Se foloseste numai spatula furnizata odata cu coprorecoltorul (recipientul) cumparat de la farmacie sau primit de la medic si se evita contaminarea probei cu apa din vasul de WC sau cu urina, deoarece acestea pot influenta rezultatele.