Analize medicale
In parteneriat cu laboratorul Synevo, efectuam peste 2000 de analize medicale diferite de laborator precum hematologie, chimie, alergologie, citologie genetica, etc Program recoltari analize de laborator: 08:00 – 12:00 (LUNI – VINERI) Recoltarea pentru analizele medicale in Clinica MedIF se face in conditii de maxima igiena si siguranta. Suntem, mai mult ca oricand, atenti la toate detaliile, in asa fel incat sanatatea ta sa fie protejata in contextul COVID-19. Astfel, pe langa igienizarea exemplara a spatiilor noastre si asigurarea materialelor dezinfectante si de unica folosinta pentru pacientii nostri, ne asiguram ca petreci un timp de asteptare cat mai scurt posibil si avem in vedere toate masurile necesare pentru siguranta ta. Nu amana analizele medicale! Depistarea la timp a oricarei probleme de sanatate este importanta!
Clinica medicala MedIF Otopeni - Servicii medicale integrate
CONFIDENTIALITATE      l      TERMENI SI CONDITII     l     ACREDITARI
medic primar specialist otopeni ilfov
medici otopeni cabinet medical otopeni
Programari:
Pregatirea pentru analizele de sange
Pentru a nu influenta rezultatele unor analize (spre exemplu, glicemia, colesterolul sau trigliceridele), recoltarea sangelui se face in cursul diminetii, pe stomacul gol. Aceasta inseamna ca pacientul evita consumul de alimente si de lichide (de exemplu, lactate, sucuri, cafea) cu cel putin 12 ore inainte de prezentarea la centrul de recoltare. Atentie! Unele analize necesita pregatire speciala; asadar, recomandam pacientilor nostri sa se pregateasca pentru acestea dupa ce au obtinut in prealabil sfatul medicului.
Recoltarea urinei
Urina se degradeaza rapid odata ce paraseste organismul uman; astfel, ea trebuie adusa la centrul de recoltare proaspata sau daca a fost pastrata in conditii corespunzatoare, la rece, in functie de indicatiile medicului. Folositi recipientele corecte pentru fiecare tip de analiza medicala (recipientele pentru sumar de urina sunt diferite de cele pentru urocultura, de exemplu) si luati toate masurile necesare pentru a evita contaminarea (asigurati igiena personala riguroasa inainte de recoltare; in cazul femeilor, se evita recoltarea urinei in perioada menstruala sau se foloseste un tampon intravaginal). Solicitati sfatul medicului dumneavoastra pentru a asigura o recoltare corecta. Aduceti recipientele etichetate cu data si ora recoltarii si numele complet al pacientului.
Coprocultura si examen coproparazitologic
In functie de recomandarile medicului, recoltarea pentru coprocultura si examen coproparazitologic se face in momentul in care scaunul este disponibil, si se urmareste prelevarea de material fecal din zone diverse ale scaunului. Se foloseste numai spatula furnizata odata cu coprorecoltorul (recipientul) cumparat de la farmacie sau primit de la medic si se evita contaminarea probei cu apa din vasul de WC sau cu urina, deoarece acestea pot influenta rezultatele.
centru medical otopeni
Test Covid - 19
Testul de referinta pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizeaza metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidentiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral. Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian si faringian, iar un rezultat pozitiv indica prezenta in proba analizata a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie sa tina cont ca prelevarea trebuie facuta fie inainte de toaleta cavitaţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore dupa acestea. Costul unui test Real Time PCR este de 235 de lei. Care sunt avantajele testului RT PCR SARS-CoV-2? -    este un test de diagnostic exact, corect si eficient, care arata prezenta infectiei; -    evidentiaza virusul, daca se gaseste in concentratii scazute; -    evidentiaza virusul si in cazul persoanelor asimptomatice, daca sunt doar purtatoare; -    este un test precis: un rezultat pozitiv confirma infectia, iar un rezultat negativ cel mai probabil nu sunt infectati la momentul respectiv; -    disconfortul la recoltare este mic – recoltarea se face doar de catre personal medical avizat; -    rezultatul poate fi folosit ca un „act” – o dovada pentru calatorii in afara tarii, un document care-ti permite accesul la investigatii medicale si operatii. Cum pot efectua testul RT PCR? Testul RT PCR pentru diagnosticarea COVID-19 este disponibil pentru recoltare in CENTRUL MEDICAL MEDIF si se efectueaza doar in baza unei programari la 0319697 sau 0774402402.